BBO Discussion Forums: Vay başıma gelenler - BBO Discussion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Vay başıma gelenler

#1 User is offline   H_KARLUK 

• PipPipPipPipPip
  • Group: Full Members

Posted 2008-November-21, 15:46

Scoring: IMP

Sistem 2/1.
Kuzeydeki ortağınız 1 açıyor. Doğu pas geçiyor.
Sizi şöyle alalım lütfen :)

Merhabalar,

Vaziyet bu.

Cevaplarınız olduğunda açanın elinide yazayım.

Kaydettiğim 4 eli en son yazayım.

Hamdi
We all know that light travels faster than sound. That's why certain people appear bright until you hear them speak. Quoted by Albert Einstein.
0

#2 User is offline   bb79 

• PipPipPipPip

Posted 2008-November-21, 18:02

buyuk ihtimal ortagin eliyle elimiz uyusmuyor, biraz konservatif konusmak gerektigini dusunuyorum.
2/1 oynadigimizi varsayarsak 1 NT (forsing) cevabi en uygun gibi. ona gelen cevaba gore:
--2 - 3
--2 - 3
--2 - pas
--2 - 3
--2 NT - 3NT
--3 - pas

Burak
0

#3 User is offline   abhaz 

• PipPip
  • Group: Members

Posted 2008-November-22, 08:45

cevabım forcing 1NT
açıcıdan gelecek muhtemel cevaplar üzerine
2-3fragmen bid
2-3
2-pas
2-3...oyun forsingi, davetine pas yok
2nt-3(zona kadar pas yok,acelemde yok,muhtemel minör şlamini kaçırmak istemem :blink: 3derse 3NT, 3NT derse pas,3derse4,4derse 5demeyi planlıyorum
3-4
3-4
3-3nt zone için yeterli puanımız var
3nt-pas
burada tek soru işareti 2rebidi üzerinde olabilir
2rebidi 2 anlam taşır ya pikten keser soruyor (bende 4lü olamayacağına göre 2NT diyemeyen davet eli var)yada,5611,5602,5620,5701,5710,6700 dağılımlarından birisine sahip. her 2 durumdada
3rebidimde bir sakınca yok(ortağımın 3 onörlü 4lürengide olabilir 3derse 4demeyi planlıyorum 3derse 3NT)

bu arada açıcıdan nasıl bir el geleceğini merak ettim :)
hamdi bey sabırsızlıkla bekliyorum
0

#4 User is offline   abhaz 

• PipPip

Posted 2008-November-22, 08:56

birde 1M açışlarına 5-5 minörlerin gösterildiği konvansiyonel bir deglere var. fakat cevapcının puan aralıklarını ve degleresini tam hatırlayamadım. bu elle uygunmudur ve tam deglerasyon nasıldır, sanırım hamdi hocam daha iyi anlatır :blink:
0

#5 User is offline   aliemlek 

• PipPip

Posted 2008-November-22, 12:07

forcing - 1nt diyorum
0

#6 User is offline   H_KARLUK 

• PipPipPipPipPip

Posted 2008-November-22, 12:21

Rahmetli Cenk Koray ağabeyin siyahbeyaz TV döneminde "kutuyu açıyorum" sözleri geldi aklıma.

Peşin söyleyeyim gerçekten en iyi hamleler neler bilmiyorum. Ama hep beraber bişiler bulunacak gibi bir his var içimde.

Scoring: IMP

Her tarafım bol vitaminli GIB. Kendimi kum torbasından beter gördüm :blink:

Yani bu elde en son hangi noktaya varmamız bekleniyor ki? Hala kafa patlatmaktayım.
We all know that light travels faster than sound. That's why certain people appear bright until you hear them speak. Quoted by Albert Einstein.
0

#7 User is offline   abhaz 

• PipPip

Posted 2008-November-22, 17:28

1-pas-1NT-pas-
2-pas-pas-pas
şeklinde sonuçlanacak bir deglerasyon düşünüyorum.
ben olsam bu elle kendimi fazla yormam -1 e razı bir oyun planlarım :) en kötüsü olan D açılışına -2 olabilir..
yaşasın 2/1 sistemi der,felaketle sonuçlanabilecek bir dağılımla buna bile şükür derim :)
0

#8 User is offline   arigun 

• PipPipPipPip
  • Group: Yellows

Posted 2008-November-23, 03:53

Hemen hemen butun dogal bazli sistemlerde bu el icin verilecek ILK cevap mutlaka 1NT veya esdegeri anlam tasiyan bir deklerasyondur.

2/1 sistemi icin 1NT cevap verdikten sonra bu eli problemi acanin rebidinden sonra olabilir. Acanin 2/2 rebidi uzerine yukseltmek en dogru tavir olacaktir.

Sayet acici 2 rebid ederse bunun uzerine alinacak tavir sistematik veya konvansiyonel bir durum olmaktan ote bir insiyatiftir. 2'e pass mantikli bir alternatif olmakla birlikte burada cevapcinin 2 demesi enaz 5-5 minor renklerle dogru partskoru oynama istegidir. (1-1NT 2/1 sisteminde 4 card 'i reddettigi icin cevapcinin ;

1-1NT
2-2 deklerasyonu 'e tolerans olmayan, minorler (minimum 5-5) 6-10 puan vaadeder.

Forcing NT cevap temelli sistemi oynayan ciftler, 1 acisindan sonra 1 ve 1NT cevabini ters cevirip oynayabilirler (benim de tercih ettigim durumdur. Yani ;

1-1 ; forcing NT cevabi yerine gecer, 0-4 kart olan el tipleridir

1-1NT ise 5+ kart vaadeder ve puan limiti yoktur (yani 1'e 1 diyecek 5'li 'i olan 6 puandan baslayan ust limiti acik olan ellerdir.

Her 2 cevap da 1 tur forcingdir bunun sagladigi avantaj acici mini flanery ellerini (4'lu 11-15 puan) 1NT ile tarif eder, yani ;

1-1
1NT= 4'lu (cogunlukla 5'li veya kalitesiz 6'li ) 11-15 puandir.

Bu sayede misfit ellerinde cevapcinin 1NT ya pass gecmesi ile 1NT oynamayi mumkun kilmaktadir.
Diger bir avantaji ise 4-4 fitini kacirmadan ilk cevapla birlikte 5-3 fitinin farkina varmaktir, bu durum rakip yarismaya girerse faydali olacaktir.

Verilen ornekte cok fazla basimiz derde girmeden 1NT oynamayi mumkun kilan bu konvansiyonu oldukca uzun bir sure oynadim ve avantajlarinin dezavantajlarindan daha cok oldugunu dusunuyorum.

#9 User is offline   H_KARLUK 

• PipPipPipPipPip

Posted 2008-November-23, 15:26

Mantıklı yaklaşım, teşekkür ederim.

Brezilyalıların birçoğu e i NT ; NT yide 5 li oynuyorlar. İzmirden bir avukat arkadaşım "ispanyol" konvansiyonu diyor.

2 multi ve 2 ler tartan açmaz ile beraber sistemimde var. 86 da Aces Scientific çalışıp Flannery'e ayırdığımız yer bu tarz yaklaşımla doldu. İlk 90 lu yıllarda Chagas-Branco çiftinin CC sinde gördüm.

Diğer yandan 1>1N(F1) 2>2 aklıma yattı.

Pardon, ancak ilkini oynarsam 2cisinden vazgeçmek zorundamıyım acaba ?
0

#10 User is offline   arigun 

• PipPipPipPip
  • Group: Yellows

Posted 2008-November-24, 05:24

Her ikisini de beraber oynamak mumkun, soyle ki ;

1 - 1 ( 0-4 , yani 1NT demek )
2 - 2 (halen minorler 'e toleransi olmayan 6-10 puandir, acici 4 tane 'i cogu ellerde reddettigi icin burada 2 naturel olamaz.)

#11 User is offline   H_KARLUK 

• PipPipPipPipPip

Posted 2008-November-24, 08:23

Bravo, doğru. Mantık zincirini aksatmıyor.
Tekrar teşekkür ederim.
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

2 User(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users