BBO Discussion Forums: Bugünkü Vudan zor bir el - BBO Discussion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Bugünkü Vudan zor bir el Briçte şans var mı?

#1 User is offline   H_KARLUK 

• PipPipPipPipPip
  • Group: Full Members

Posted 2008-November-19, 22:57

Scoring: IMP

Balkan takımları, 6. bölümde Romanya ile oynadığımız maçımız

Açık oda , el no 9.

Kuzey 1 ile başladı. 1NT girdik. Diğer odada aynı şekilde 1NT girmiş, ancak orada oyuncumuzun kontr yerine 2 tercihi var. +2den işlem görmüş. Burada ise Romen oyuncu kontru attı.

Belki de birçoğumuz nefeslerimizi tutmuşuzdur. Buz kesildim, tüylerim diken diken oldu. Normal deklaremizi verdiğimiz halde Kuzeyin pasına "eğer" kabul edip oynamaktan başka düşüneceğimiz çare yok ise zonda kontrlu 1NT -4.

Bereket açan 2 rebid etti. "Ooohh" dediğimi hatırlıyorum :) Kontre eden 2 e düzeltti. Ortağının 3 üne ise pas geçti. Oyun 4 oluyor.

1NT girişi benim standardımda makul ve alternatifsiz.

Ama yinede briçte böyle durumlar herkesin karşısına çıkabiliyor. Cezaya bırakmakta zonu ilan etmekte bazen gerçekten zor olabiliyormuş.

Bu bana ders oldu. Eskiden briçte yeni ilerlemekte olan yakın arkadaşlarım bu oyunda şans var mı diye sorduklarında "yapmayın ama, insan şansını kendi yaratmaz mı" derdim.

E tövbeler olsun demem bir daha.
We all know that light travels faster than sound. That's why certain people appear bright until you hear them speak. Quoted by Albert Einstein.
0

#2 User is offline   abhaz 

• PipPip
  • Group: Members

Posted 2008-November-22, 09:47

krzystof Martens'den ilginç bir oyun.ismi gibi oyunuda hayli ilginç olan ustadan şahane bir oyun :blink:

A1092
                 AD
                 5
                 D9754
5                         RD3
RV7654               92
D10874                V32
V                         AR1086
                 V8764
                 108
                 AR96
                 32
  W   S   E   S
2  2  3  4
pas pas dbl pas
pas pas

Martens'in ortağının anlatımıyla;
martens için sürpriz değil ama benim için 2e 2 çılgıncaydı :)
doğu 2 turçekti ve keyifle arkasına yaslandı, 3elde 9lusunu oynadı. elden asla alan martens......... :)

devamı sizin cevaplarınızdan sonra :)
0

#3 User is offline   H_KARLUK 

• PipPipPipPipPip

Posted 2008-November-22, 10:44

Amanin,

Abhaz Hocamıda yoldan çıkardım sonunda. Dayanamadı, kollarını sıvadı ve şemalar olayına merkezden intikal etti. E kıratın yanında giden huyundan veya suyundan kapar gibi bi söz vardı gençliğimde, doğruymuş galiba:)

Tebrikler. Ellerinize sağlık. Çok güzel bir örnek ve başlangıç olarak güzel sunum.

Sn Hocam. Doğuya zaten 2 kaybetti. 2 de kaybederse batacak.

Eliminasyon yapıp, Batının defoslarını da göz önüne alıp kozla el verince yatırmaya oynamış olmalı. Koz markaları müsait. Şansını iyi kullanmış.

yerde 3cü çaka - 4 koz kaldı

AK çekip çaka

4cü çaka - 3 koz kaldı

tekrar son çaka - 2 koz kaldı

Oyun sonu :

Elden yerden ufak koz.

Konuşmalardan ipuçları var. 2 renkli el ve/veya ceza atan sandalye ye kesin 2 büyük koz 3 yaprak plase etmiş olmalı. 4 adetse her zaman 2 alır, yapılacak birşey varmı.

Hafta sonu sofra telaşı. İnşallah doğru gördüm. Yaşlanmaya başladım, koz kısaltma idi sanırım bu tekniğin adı. Kozlarını ceza sandalyesi ile eşitlemiş ve eli o taraftan gelişe zararsız duruma getirerek tehdidi akıllıca izole etmiş.

Saygılar, sevgiler.
We all know that light travels faster than sound. That's why certain people appear bright until you hear them speak. Quoted by Albert Einstein.
0

#4 User is offline   abhaz 

• PipPip

Posted 2008-November-22, 16:58

Hamdi hocam yoldaki fırtınalarla kimse ilgilenmez gemiyi limana getiriyormusun önemli olan o :) farklı yollardanda olsa sonuç aynı tebrikler Hamdi kaptan :)
kör asla elde, yere tref kup
yerden AK karo ve elden benim koymayı unuttuğum 3. kör :)
körle ele ve yere bir tref kup daha
ele doğru karo kup ve yere bir tref kup daha
ve yerden koz vale elden küçük koz
R3 kozu kalan doğu kuzeyin A10 lu ozuna gitmek zorunda kalıyor
0

#5 User is offline   H_KARLUK 

• PipPipPipPipPip

Posted 2008-November-23, 03:35

52 kart bu ise başka

Şu ise başka

Hangisi.

http://www.martensuniversity.com/pl/96/2/b...university.html

http://www.tbricfed.org.tr/index.php?optio...id=16&Itemid=32
0

#6 User is offline   abhaz 

• PipPip

Posted 2008-November-23, 06:09

yukarıdada belirttiğim gibi 3 lüyü şemaya koymayı unutmuşum. ben bu eli briç dünyası dergisinden aldım (ekim 2008 sayısından yanlış hatırlamıyorsam)
0

#7 User is offline   abhaz 

• PipPip

Posted 2008-November-23, 06:11

yukarıdada belirttiğim gibi 3 lüyü şemaya koymayı unutmuşum. ben bu eli briç dünyası dergisinden aldım (ekim 2008 sayısından yanlış hatırlamıyorsam)
neticede sizinde belirttiğiniz gibi uzu eldeki kozlardan çaka yaparak sonuca ulaşılıyor.
0

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users