Abhaz Hocamın http://forums.bridge...showtopic=28538 ricası üzerine yardımcı olmaya çalışayım.
Gazzilli diye de biliniyor.
Milano İtalyada daha çok Bayan Jolanda Baj ile oynayan Bay Leo Gazzilli tarafından tasarlandığı ve Bay Giovanni Bobblo'nun ilk 1980 ortalarında açıkladığı ileri düzey bir özel ortaklık anlaşması. O kuluptede Baj konvansiyonu olarak biliniyor.
Naturel tabana tatbik edilebileceğine rağmen suni röleleri fazla tabanda Blue Club veya Ambra gibi sistem kartlarında Turbo ile beraber kullanılmaya daha uygun. İsveçte gençler arasında yaygın benimseniyor. İtalyada haliyle "klasik". Defansı ve araya girişlere yaklaşımlar "tarz olarak" değişim arzediyor. Ana kalıbın bazı parçalarında öneri yapılamadığı için boşluklar var ve uzun zaman geçmesine rağmen doldurulamadı.
Bay Benito Garozzo'nun, Bay Richard Pavlicek'in ve Netscape Mozilla'nın milletlerarası internet briç forumlarına bu konvansiyonla ilgili katkılarının hacmi ayrı bir hadise.
Bay Claudio Nunes ile Kasım 2008 sonu BBO görüşmemden : "Sanırım Bay Garozzo mükemmelleştirdi".
Sistemik özellikleri var. 1♦ veya 1 Majör açışlarına 1N geldiğinde açanın suni 2 ♣ rebidi ile başlıyor.
http://www.antalyabridge.com/index.php?opt...id=20&Itemid=50
Antalya Briç Kulübüne teşekkürler.
Saygı ve sevgilerimle
Hamdi KARLUK
Page 1 of 1
Gazilli
Posted 2008-November-21, 12:11
We all know that light travels faster than sound. That's why certain people appear bright until you hear them speak. Quoted by Albert Einstein.
Posted 2008-November-22, 17:55
Şu anda bir başka önemli briç sitesinden çok eski bir briç arkadaşım ve gerçekten misafirperver bir İtalyan asilzadesi ile yazışıyorum.
Bay Leo Gazilli'yi çok yakınen bilenlerden.
"Leo'yu 10 küsur sene evvel kaybettik. İyi hatırladın, Gazzili rahmetlinin buluşu.
50lerden 80 lere kadar çok önemli bir oyuncuydu sende biliyorsun
Maalesef 70 lerde sağlığında geçici bir bozukluk oldu
Karışık kategoride bizim Yolanda ile daha çok oynadı ve epey şampiyonluk kazandı
Onu en son Bertoja diye bir hanımla oynarken görmüştüm"
http://www.worldbrid...asp?qryid=25495
Bay Leo Gazilli'yi çok yakınen bilenlerden.
"Leo'yu 10 küsur sene evvel kaybettik. İyi hatırladın, Gazzili rahmetlinin buluşu.
50lerden 80 lere kadar çok önemli bir oyuncuydu sende biliyorsun
Maalesef 70 lerde sağlığında geçici bir bozukluk oldu
Karışık kategoride bizim Yolanda ile daha çok oynadı ve epey şampiyonluk kazandı
Onu en son Bertoja diye bir hanımla oynarken görmüştüm"
http://www.worldbrid...asp?qryid=25495
We all know that light travels faster than sound. That's why certain people appear bright until you hear them speak. Quoted by Albert Einstein.
Posted 2008-November-22, 18:14
hocam bugün bizim kulüpte bir arkadaşımız yabancı bir siteden aldığı gazilli konvansiyonunun tercümesini getirdi. kendisi uzun uğraşlar sonunda ileriki seviye konuşmaları ile birlikte düzenlemiş. benim kısa bir gözatma sonucu vardığım sonç oynadığım(çalıştığım) sistemi tamamen değiştirecek deglarasyonlar olduğu. şimdilik faydalı olacağını düşünmüyorum.fakat sürekli bir ortaklık kurduğumda ilk çalışacağım konvansiyon olacak. özellikle ellerin dağılımlarını 3 hatta 2 seviyesinde anlatıyor olması çok faydalı. ama dediğim gibi ortaklığım olmadığı için şimdilik bir faydası olmayacaktır.
bilmem bana katılırmısınız bu düşüncelerimde?
ilginize teşekkürler
bilmem bana katılırmısınız bu düşüncelerimde?
ilginize teşekkürler
Posted 2008-November-22, 19:01
Haklısınız Hocam,
Karıştırmamakta fayda var. Siz bakmayın bana lütfen. Artık yerimizde yenimizde dar gelmeye başladı. Allah rahmet eylesin burada Yener TINAS isminde beni evladı gibi sevmiş ve kollamış çok değerli bir büyüğüm vardı. Dahilde ve hariçte oyunlarımızda az kulaklarımı çekmedi.
O, yavrum dur artık bi yerde nefes nefeseyiz dedikçe ben hep briçte daha yeni şeyler bulup adapte olmaya çalışırdım.
Fani dünya.
Hamdi
Not : Kulübünüzün kapısında inşallah acemiler giremez yazmamışlardır. Valla hocam kapıdan kovsanız bacadan çareler arayabiliriz
Karıştırmamakta fayda var. Siz bakmayın bana lütfen. Artık yerimizde yenimizde dar gelmeye başladı. Allah rahmet eylesin burada Yener TINAS isminde beni evladı gibi sevmiş ve kollamış çok değerli bir büyüğüm vardı. Dahilde ve hariçte oyunlarımızda az kulaklarımı çekmedi.
O, yavrum dur artık bi yerde nefes nefeseyiz dedikçe ben hep briçte daha yeni şeyler bulup adapte olmaya çalışırdım.
Fani dünya.
Hamdi
Not : Kulübünüzün kapısında inşallah acemiler giremez yazmamışlardır. Valla hocam kapıdan kovsanız bacadan çareler arayabiliriz
Posted 2008-November-22, 19:44
H_KARLUK, on Nov 22 2008, 08:01 PM, said:
Haklısınız Hocam,
Fani dünya.
Hamdi
Fani dünya.
Hamdi
ne demek hocam her zaman kapımız açık size.
taksime yolunuz düşerse bekleriz mutevazi briç kahvemize
Page 1 of 1